День гарбуза!

Усі давно знайомі з таким овочем як гарбуз, але мало хто знає про вагому цінність цього продукту.

Гарбуз:
- Має безліч корисних властивостей;
- Велика кількість вітамінів та заліза;
- Виводять з організму токсини;
- Покращують обмін речовин;
- Сприяють згортанню крові;
- Зміцнюють судини;
- Покращують роботу серця.

З гарбуза ми можемо приготувати найрізноманітніші страви, які є не лише корисні, але і дуже смачні: каші, супи, п`юре, пироги, мармелад, стейки з гарбуза, запечений гарбуз, млинці, запіканка, желе.

Батьківщиною гарбуза вважається Америка. Найдавніші свідчення про овоч датуються десь між 7000 і 5500 роками до нашої ери у Мексиці. У США він став однією з найпопулярніших і найважливіших сільськогосподарських культур.

Гарбуз став одним із символів США, позаяк традиція його використання бере свій початок з початку міграції перших європейців на континент. Тоді головною проблемою для нових поселенців став дефіцит їжі.

Проблеми вирішили в тому числі за допомогою вирощування гарбузів. Найбільший гарбуз виростили не у США. Світовий рекорд належить італійцю Стефано Кутрупі, який виростив у регіоні Тоскана гігантський гарбуз вагою понад 1225 кг.

/Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-22-07.jpg /Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-22-09.jpg

/Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-22-11.jpg /Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-22-23.jpg

/Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-22-30.jpg /Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-22-33.jpg

/Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-22-37.jpg /Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-22-44.jpg

/Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-22-47.jpg /Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-24-30.jpg

/Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-24-39.jpg /Files/images/01dengarbuza/photo_2021-10-29_13-24-42.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 179