День гарбуза!
Усі давно знайомі з таким овочем як гарбуз, але мало хто знає про вагому цінність цього продукту.
Гарбуз:
- Має безліч корисних властивостей;
- Велика кількість вітамінів та заліза;
- Виводять з організму токсини;
- Покращують обмін речовин;
- Сприяють згортанню крові;
- Зміцнюють судини;
- Покращують роботу серця.
З гарбуза ми можемо приготувати найрізноманітніші страви, які є не лише корисні, але і дуже смачні: каші, супи, п`юре, пироги, мармелад, стейки з гарбуза, запечений гарбуз, млинці, запіканка, желе.
Батьківщиною гарбуза вважається Америка. Найдавніші свідчення про овоч датуються десь між 7000 і 5500 роками до нашої ери у Мексиці. У США він став однією з найпопулярніших і найважливіших сільськогосподарських культур.
Гарбуз став одним із символів США, позаяк традиція його використання бере свій початок з початку міграції перших європейців на континент. Тоді головною проблемою для нових поселенців став дефіцит їжі.
Проблеми вирішили в тому числі за допомогою вирощування гарбузів. Найбільший гарбуз виростили не у США. Світовий рекорд належить італійцю Стефано Кутрупі, який виростив у регіоні Тоскана гігантський гарбуз вагою понад 1225 кг.