День Гідності та Свободи

21 листопада - це визначна дата для всіх українців, а саме День Гідності і Свободи - наші душі та наші тіла. Цей день символізує дві доленосні для незалежної України події - революції 2004 та 2013-2014 років, коли українці продемонстрували неймовірну силу єдності та згуртованості наших співвітчизників.

ГО “Смарт освіта” у партнерстві з німецькою організацією “Дитячий Фонд Німеччини” за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) реалізують всеукраїнський проєкт «Навчання суспільної доброчесності в українській початковій освіті як довготривалий та ефективний інструмент подолати «побутову корупцію». Ідея проєкту — наскрізно інтегрувати навчання, базоване на засадах доброчесності, у програми початкової школи НУШ, запровадити ціннісно-етичні принципи для роботи з учнями.

Урок Гідності, який був проведений у 4 класі, — це одне із занять курсу.

Під час уроку діти говорили про цінність кожної людини та гідність, яка виявляється у шанобливому ставленні до себе та інших. Гідність — це також усвідомлення людиною своєї суспільної ролі, громадянського обов’язку. Саме це і стало однією із рушійних сил Революції Гідності в Україні.

/Files/images/День гідності 1.jpg

Під час уроку діти виконали колективну роботу «Я крапля в океані» , сенс якої походить від ідеї проєкту часів Майдану: одна крапля — це мало, але разом усі краплі — великий, могутній океан. Крапля — символ важливості й сили кожної людини, кожна крапля визначає, яким буде океан. Цей символ закликає не залишатися байдужим, повірити у власні сили та спроможність щось змінити в країні.

/Files/images/День гідності 2.jpg

/Files/images/День гідності 3.jpg

/Files/images/День гідності 6.jpg

/Files/images/Дент гідності 4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 71